Jdi na obsah Jdi na menu
 


Škola volá!

1. 9. 2007

Prvního září je den, kdy začíná školákům jejich povinnosti. Dnes si ještě můžeme užít zasloužený odpočinek, protože je sobota, ale pozítří už se opět vydáme do školních lavic.
Třetího září letošního roku v 7:55, nebo v 8:00(to je pro každou školu jinak) zasedne do lavic mnoho tisíc školáků, pokud nepočítáme ty, kteří jsou ještě na prázdninách, nemocní, nebo za školou. Začíná jim jejich každoroční desetiměsíční povinnost učit se, učit se a učit se. Někteří už budou "staří mazáci", zatímco jiní se se svou školou budou teprve seznamovat, a to prvňáčci a prváci.
A jak se s tím školáci vyrovnávají? Některým je líto, že prázdniny už končí, jiným to nevadí, další se do školy těší, někteří by nejradši vrátili čas zpět a zbytku je to jedno. Já osobně se do školy netěším na učení, ale snažím se to brát pozitivně, ostatně, jako bychom měli brát všechno.
A co učitelé? Ze skušenosti vím, že učitelé jsou na tom stejně jako mnozí z nás-také by nejraději prodloužili prázdniny. Netěší se nejen na otravné vyučování, nepozorné žáky, ale také na své kolegy! Ale to samozřejmě neplatí stoprocentně.
Prostě škola je obecně nesnášená. Položme si otázku, co je na mé škole pozitivního? Pokud něco najdeme, už si můžeme říkat, že chození do školy a učení se vlastně není tak hrozné. A přestože školu nemají rádi ani studentni ani učitelé, uvidíte, jak na ní budete jednou s láskou vzpomínat!
Tak tedy hodně úspěchů v novém školním roce 2007/2008!
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Krásné

(Hanka, 6. 9. 2007 17:51)

Ahoj...moc pěkné stránky a krásná tvorba...:-D